3 mei 2022. Van Abadin naar Vilalba. 21 km.
Toen we gisteren in de Spar stonden om ingrediënten voor de spaghetti te halen, ontstond daar een aardige discussie over het gehakt. De juffrouw van het vlees, tevens vakkenvuller en cassiere, sprak geen meter Engels en zoals bekend wij 0,0 Spaans. Via de vertaal machine hadden we 400 g gehakt besteld (400 gr de carne picada) maar toen kwam er een vraag terug van de juffrouw. Maar we snapten er niks van. Nog een keer werd de vraag gesteld en we keken elkaar elkaar glazig aan maar nog steeds geen idee waar het over ging. Plotseling zei de juf vrouw: boeoe en mehe. Wij deinsden even terug en dachten wat heeft die nu? En toen keken we elkaar aan en snaptende vraag. Wij zeiden terug allebei tegelijk boeoe. Met andere woorden wij wilden rundergehakt. En dat kregen we ook. Heerlijke spaghetti gegeten.
Je begint langzaam te merken dat het drukker wordt op de camino. We zien steeds meer mensen die we nog nooit eerder gezien hebben en in de overnachtingsplaatsen wordt het ook wat drukker. Zo zijn we onderweg twee broers uit Zwitserland tegengekomen, 72 en 74 jaar oud, en die hadden de grootste lol. Zie de foto. De dames uit Argentinië zijn we kwijt geraakt maar nu loopt er een leuke meid mee uit Denemarken. Vanavond hebben een lekkere kebabtent gevonden en samen met een echtpaar uit Schijndel zijn we samen uit gaan eten: frietjes, salade, kebab en twee flessen wijn en dat alles voor € 10 per persoon. Geen Haute Cuisine maar beter dan dat Spaanse eten. Morgen hebben een tocht van 30 km voor de boeg dus we hebben de buik goed vol, en we gaan op tijd slapen. Het weer vandaag: droog een beetje wind en koud. Maar de verwachtingen naar het weekend zien er beter uit. Zelfs 27° in Santiago. We zijn Santiago tot op 120 km genaderd. Het einde is in zicht.😢
Ria en Frans.
Geniet extra van die laatste kilometers.
Groetjes, Letty
Geniet en wandel ze.
Gr. Anita en Winand
Mooie verhalen; blijf vooral doorgaan met genieten.
Groeten
Ria en Wiel